create wonder.

Architecture

Residential architecture.

The brief for the Long House consisted of three simple ideas; beauty, livability and timeliness. Our Architects collaborated with this awesome young couple to create something truly special that would be a stunning family space for years to come.

Perched along the contour of a steep hillside looking north towards Hobart scenery and waterways, the design draws itself along the hill minimising scarring of the site and the end result feels nestled and like it has been in place for years.

Modest in size yet highly considered in form and detail, the home draws on traditional gable forms and materiality. Careful placement and scaling of glazing and doors ensure the home draws on the sun and summer breeze to passively heat and cool the home.

The crew at S. were honoured to work with a special couple (now 3) in creating a house to call home and create beautiful memories.

Photography: Ali Davis Photography

1 200917 093253
1
2 200514 113508
2 200917 093233
7 200917 094341
8 200917 094403
12 200917 094423
6 200514 112724
13 200917 094335
6
4 200514 112716
11 200917 094137
16 200917 094429
14
18 200917 094426
19 200917 094351
17 200917 094223
20 200917 094412

Location

  • Woodbridge, Tasmania

Project Team

Get Started

Let's work together...

Interested in how we can help your next project be next level wonderful? Whether you’re looking at building your dream home (or renovating your existing one), have a business development in mind, or you’re in need of some help with brand and marketing (and all that this encompasses), let’s talk about how we can work together to create some magic!

Let's get coffee